Konfliktus

A konfliktusok az élet természetes velejárói. Ennek ellenére a szó említésekor sokak gyomra összeszűkül és meglehetősen rossz érzéseket társítanak hozzá.

Pedig nem feltétlenül negatív dolgokról van szó, hiszen a megfelelő kezelésük fejlődésre sarkal.

A hangsúly inkább az ezzel kapcsolatos hozzáállásunkon van, vagyis meglátjuk-e a bennük rejlő lehetőséget, valamint ki tudjuk-e használni őket. A konfliktusok megléte biztosítja a különbözőségünket, az egyediségünket és rávezetnek az új megoldásokra.

A feladat tehát nem minden esetben az elhárításuk, hanem a megfelelő reakció felismerése.

Vitás helyzetekkel az élet minden területén találkozunk, legyen szó a családról, párkapcsolatról, munkáról, egy tárgyalásról vagy akár egy bolti sorban állásról. Mivel elkerülhetetlenek, ezért nem árt megismernünk az ezzel kapcsolatos alapvető tudnivalókat.

Megfelelő útmutatás hiányában meglehetősen nehéz feladatra vállalkozunk, mert egy igen összetett témáról van szó.

Miért van szükség a konfliktuskezelésre?

Elfogadhatjuk, hogy a súrlódások természetesek, viszont hiba lenne elsiklani felettük. A kezeletlen konfliktusok ugyanis negatívan hatnak az életminőségünkre, feszültséget halmoznak fel bennünk, melyeket a későbbiek során akaratlanul is másokon vezethetünk le.

A nézeteltérések kezelése nem csak a kialakuló helyzetekre adott megfelelő reakciót jelenti, hanem az arra vonatkozó képességet is, melynek segítségével képesek vagyunk észrevenni a jeleket már a kialakulás előtt.

A tapasztalatnak köszönhetően a vitás helyzetek valódi kibontakozása elkerülhető, megakadályozható az elfajulás, vagyis igazi problémamegoldókká válhatunk.

A tréning során többek között

  • segítek megismerni a saját konfliktus megoldási stílusát,
  • rávezetem a versengés és az együttműködés hatásaira,
  • bemutatom a különböző stílusokat,
  • elmondom, mikor melyik hatékony.

 

A problémás helyzetek hátterében több tényező állhat, ebből ered a megoldási lehetőségek összetettsége.

A nézeteltérések hátterében a tényezők több csoportja állhat. Az egyikbe a kapcsolatok miatt felénk irányuló negatív viselkedés, a sztereotípiák, a rossz kommunikáció, illetve a rossz tapasztalatok tartoznak. Egy másik forrás a külső faktorok, például a negatív hangulat, valamilyen fiziológiai tényező (például éhség, fáradtság).

Igazán kellemetlen szituációba kerülhetünk, amikor a háttérben álló probléma az eltérő értékekből adódik. Ebben az esetben ugyanis különbözik az igaz-hamis, a jó-rossz vagy a helyes-helytelen megítélése. Egyszerűen mindkét fél érvel a saját álláspontja mellett, az alapvető meggyőződésük viszont kevés eséllyel fog megváltozni.

A tényeken, adatokon alapuló konfliktusok abból a szempontból szerencsésebbek, hogy nehezen támadhatóak.

Felmerült Önben a kérdés, melyiket hogyan lehet kezelni?

Bizonyára megfigyelte már, hogy ezekből a helyzetekből azok jönnek ki győztesként, akik képesek nyugodtan, megfontoltan viselkedni. A tudatos konfliktuskezeléssel a problémás helyzetben is képes lesz megőrizni a hidegvérét. Ezzel elkerülheti a hirtelen felindulásból, dühből hozott döntéseket.

A kiegyensúlyozott, higgadt viselkedéssel a munkában, illetve a magánéletben egyaránt sikereket érhet el. A tréninggel megtanulhatja a korábban gyomrát összeszorító helyzetekben meglátni a fejlődését támogató lehetőséget.