Hogyan választ ki téged az ügyfél?

Kedves Követőim és Titokban Olvasóim!
Fogadjátok újabb cikkemet.Köszönöm,hogy visszajeleztek,hogy van értéke annak,amit teszek.

 

Egy ügyfél,amikor terméket vagy szolgáltatást akar vásárolni rengeteg elvárása van.
Fejben már vizualizálta,mit akar és elkezd keresgélni a neten,esetleg ismerősöknél érdeklődik.
A pénzéért a legolcsóbbat és egyben a legjobbat akarja magáénak tudni.
A piac ma már úgy rendeződött át,hogy szinte minden szektorban vannak konkurensek,éles a verseny.
Amikor te lelkesen veted magad a munkádba,hiszel magadban,a felépített marketingrendszeredben,hátrahagyod az óvatoskodást és arra törekszel,hogy dinamikusan nyűgözd le a leendő vevőidet,akkor sikeres tudsz lenni. Ehhez szükséged van a biztos tudásodra és a tapasztalatodra is.
Ha valamit jól csinálsz,az egész egyszerűen jól működik és beérkezik a megfelelő bevétel,az ügyfeleidtől pozitív visszajelzést kapsz és elégedett vagy.
Amikor valami nem megy,mert nincs elég bevétel,az ügyfél máshol vásárol,bizony változtatnod kell a stratégiádon. Az elakadás és az egy helyben toporgás fázisában ne időzz sokat. Csináld tovább.
Ha fáradt vagy,tedd azt páróráig,ami a legjobban feltölt és folytasd. A legnagyobb cégvezetők és vezérigazgatók sem mindig biztosak döntéseikben,és olykor ők is válságba kerülnek. Jobb esetben birtokon belül tudnak engedni legalább egy személyt,akivel valóban őszinték tudnak lenni és másnap
ők is folytatják a munkát.Ez lehet egy nő vagy egy jó barát,akivel sörözéskor beszélget.A női vezérigazgatók úgy működnek,hogy megkötik a sok milliós szerződést,iszonyú erősnek tudják magukat mutatni,de egyik orvostól mennek a másikig.A kemény férfi üzleti világban helyt kell állni.Itt újra felhívom a figyelmet arra,tisztelet a kivételnek.Kevés az a nő,aki egyszerre harcos-amazon,otthon pedig tudatosan tudja áramoltatni a puha,meleg női énjét.
A kulcs a te kezedben van,beleadsz mindent,és ehhez a kitűzött célod motiváljon. Sose halogass sokáig,mert az ellopott időt soha de soha nem hozod vissza.🤓👑