Életvezetés

Minden élen járó ember másnak köszönheti az elért eredményeit vagy van bennük egy közös pont?

A feltett kérdésre keresve a választ évekig figyeltem az embereket Németországban, Ausztriában, Spanyolországban és Franciaországban élve. Az időm nagy részében üzleteket kötöttem, vezetőkkel tárgyaltam, közben tanulmányoztam a kommunikációjukat, illetve a viselkedési formájukat.

Azt tapasztaltam, az elért teljesítményük hátterében van egy fix összetevő, méghozzá a gondolkodásmódjuk.

Ennek köszönhetően a problémás helyzetekben a lehetőségeket látták, ami az sikerhez segítette őket.

Az életben bejárt utunk szerint természetesen mindannyian különbözünk.

Egy döntés azonban közös bennünk. Rajtunk áll, hogy ujjal mutogatunk-e a másikra, amiért könnyebb vagy szerencsésebb helyzetekbe került, vagy a saját életünkre fókuszálunk. A sikeres emberekre az utóbbi jellemző.

Az idejüket az erősségeik fokozására, a gyengeségeik javítására fordítják. Mindezt a tudatos életvezetés szerint.

Mindannyian olyan életre vágyunk, ahol biztosított a folyamatos fejlődés. Az életvezetés keretein belül éppen erre helyezzük a hangsúlyt. A program során azok a képességek kerülnek fejlesztésre, melyek a magánéletben, illetve a munkában egyaránt fontosak.

Melyek ezek?

A belső motiváció, a magabiztosság, a határozottság, illetve az önbecsülés. A felsoroltak mindegyikével rendelkeznek azok az emberek, akik az üzleti lapok címlapjairól néznek vissza ránk. A siker természetesen nem mindenki számára a kiemelkedő karrier befutását jelenti.

Van, aki nem a ranglétrán szeretne egyre fentebb kerülni vagy egy saját vállalkozásba belevágni, hanem egy harmonikus családra, vagy kicsattanó egészégre vágyik.

A felsoroltakban közös, hogy mindegyik elérhető a tudatos életvezetéssel.

A megfelelő útmutatással elsajátíthatja

  • a hatékony kommunikációt,
  • az érzelmek felismerését,
  • a feszültség és a konfliktusok kezelését,
  • a problémamegoldó szemléletet,
  • a döntéshozatal lépéseit,
  • az együttműködés és a versengés közötti egyensúly megteremtését,
  • az önbizalmat és a magabiztos fellépést.

 

A ránk telepedő, fojtogató problémákból gyakran nem látjuk a kiutat.

Az életvezetési tanácsadás igazi ereje abban rejlik, hogy ezekre egy kívülálló, objektív szemszögből tekint. Így mutat rá arra a pontra, melynek helyreállításával az életünk adott területe kiegyensúlyozottá válik.

Az irányított kérdésekkel segítek rámutatni azokra az Önben rejlő értékekre, melyek hiteles személlyé teszik. Ez az alapja ugyanis a magabiztos, határozott kisugárzásnak, ami segítséget nyújt a siker felé vezető úton.

Vitathatatlan, hogy számos külső tényező is hozzájárul a kiemelkedő teljesítmény eléréséhez, pl. a pénz, a társadalmi helyzetünkből adódó esélyek vagy a kapcsolatok. Világszerte ezrek bizonyítják azonban, mennyire sok múlik kizárólag rajtunk. Elég, ha Henry Ford, Barack Obama vagy Oprah Winfrey példájára gondolunk.

 

Klári

”Nagyon magam alatt voltam, amikor rátaláltam Ágnesre, de többszöri találkozó alkalmával újra sokkal jobban érzem magam és kiegyensúlyozottabb vagyok.
Közösen megtaláltuk azokat a pontokat, ahonnan épitkezhetek tovább.

Köszönöm”

Katalin (47)

”Párkapcsolati gondok miatt kerestem fel Ágnest. Nem értettem miért nincs senkim és miért nem sikerül évek óta, pedig próbálkozok. Az önbizalmam nőtt a beszélgetések által, ami egy nagyon kellemes környezetben és hangulatban zajlott. Még a kedvenc italom is mindig várt, amikor megérkeztem. Most pedig van egy szépen alakuló kapcsolatom és úgy érzem megbecsülnek.”

Péter (52)

”A 18 éves fiam miatt kerestem meg az irodát. Rájött a hoppáré és nem akart továbbtanulni, sokat hisztizett és destruktív módon viselkedett, noha évek óta orvos akar lenni… Kibontottuk a történetet és megtörtént a csoda. A család megnyugodott, a gyerek harmonikusabb és tanul, hogy a következő felvételijével bejusson az egyetemre. A gyerek tisztelettel beszél Ágnesről. Jó szívvel ajánlom őt!”